FinansWatch

Smv'er og banker kalder på fælles kunderegister

Hvidvaskdirektivet gør det omstændigt for mindre virksomheder at skifte bank. Det skal der laves om på, lyder det fra brancheorganisationer.

Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør i Finans Danmark | Foto: Pressebillede

Hvidvaskdirektivet forpligter bankerne til at stille en lang liste af spørgsmål, når mindre virksomheder vil skifte pengeinstitut. Men det ville være langt nemmere, hvis bankerne kunne få lov til at dele oplysninger med hinanden, lyder meldingen fra brancheorganisationerne Finans Danmark og SMV Danmark. Det skriver Børsen.

"Med de verserende hvidvasksager in mente så er det svært at forestille sig, at der skrues ned for dokumentationskravene. Men løsningen kunne eksempelvis ligge i, at man tager sin historik med fra bank til bank. Således vil en virksomheds historik og andre data kunne skabe mere transparens for bankerne og derved lette dokumentationsbyrden for virksomheden, da oplysningerne kan trækkes andetsteds," skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMV Danmark, i en mail til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs