
Hvidvaskdirektivet forpligter bankerne til at stille en lang liste af spørgsmål, når mindre virksomheder vil skifte pengeinstitut. Men det ville være langt nemmere, hvis bankerne kunne få lov til at dele oplysninger med hinanden, lyder meldingen fra brancheorganisationerne Finans Danmark og SMV Danmark. Det skriver Børsen.
"Med de verserende hvidvasksager in mente så er det svært at forestille sig, at der skrues ned for dokumentationskravene. Men løsningen kunne eksempelvis ligge i, at man tager sin historik med fra bank til bank. Således vil en virksomheds historik og andre data kunne skabe mere transparens for bankerne og derved lette dokumentationsbyrden for virksomheden, da oplysningerne kan trækkes andetsteds," skriver Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMV Danmark, i en mail til Børsen.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app
Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.
Start et gratis virksomhedsprøveabonnementMere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.