FinansWatch

Swedbank undersøges af estisk finanstilsyn

Det estiske finanstilsyn er tirsdag mødt op på Swedbanks kontor i Tallinn.

Swedbanks hovedkontor i Tallinn bliver tirsdag inspiceret af personer fra det estiske finanstilsyn, skriver flere medier og henviser til en historie fra det estiske medie EER News.

Inspektionen skal være en del af den større gennemgang, som det svenske Finanstilsyn og dets baltiske sidestykker gennemfører for at komme dybere til bunds i anklagerne om, at Swedbank skal have været brugt til at hvidvaske penge for store beløber.

Over for EER News bekræfter Kristiina Herodes, Swedbanks informationschef, at det estiske hovedkontor bliver undersøgt tirsdag.

"Inspektørerne er her, og vi samarbejder med dem," siger hun til EER News ifølge TDN Direkt.

Mod slutningen af februar indledte finanstilsynene i Estland og Sverige et samarbejde omkring efterforskning af Swedbank, skriver TDN Direkt. Et tilsvarende samarbejde er ligeledes påbegyndt mellem tilsynene i Letland og Litauen.

Tidligere har det svenske medie SVT1 beskrevet, hvordan en intern undersøgelse fra Swedbank har fundet overførsler gennem den såkaldte portefølje af "højrisiko udenlandske kunder" på 135 mia. euro eller mere end 1400 mia. svenske kr.

Efter en længere periode med hvidvaskanklager valgte Swedbank-bestyrelsen i fredags at fyre sin topchef, danskeren Birgitte Bonnesen, fordi bestyrelsen mente, at den seneste tids uro "har skabt et enormt pres på banken".

Svensk finanstilsyn kommenterer Swedbanks mulige hvidvasksag 

Fyret Swedbank-topchef taler ud om exit 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs