FinansWatch

Swedbank: Storaktionær udelukker ikke behov for ny bestyrelse

Swedbanks storaktionær pensionskassen Alecta, overvejer at få sat gang processen for at få dannet en ny bestyrelse i den svenske storbank. Alectas direktør afviser dog en total udskiftning af hele bestyrelsen.

Magnus Biling, adm. direktør i Alecta. | Foto: Presse

Som reaktion på Swedbanks formodede hvidvasksag for milliarder udelukker bankens storaktionær Alecta ikke, at banken skal have en ny bestyrelse.

Det skriver Reuters.

Pensionsfonden siger i en meddelelse, at bankens bestyrelse skal gennemføre øjeblikkelige tiltag for at genskabe tilliden efter den senere tids beskyldninger om, at banken i et massivt omfang er blevet brugt til hvidvask.

Sagen kostede tidligere torsdag bankens topchef jobbet, danske Birgitte Bonnesen, men ifølge Alectas adm. direktør, Magnus Biling, vil det være forkert at kaste hele bestyrelsen overbords, da det kan være skadeligt for kunder og det svenske finanssystem.

Men han tilføjer dog:

"Jeg vil ikke udelukke, at der snart vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for at få en ny bestyrelse på plads," siger Magnus Biling ifølge Reuters.

Birgitte Bonnesen har efter dagens fyring til den svenske avis Expressen udtalt, at hun selv mener, at hun ikke kunne have gjort noget anderledes.

"Jeg har været i banken i mere end 30 år, og jeg er stolt over alt, jeg har gjort i banken. Det er jeg absolut," siger hun.

Birgitte Bonnesen fortæller, at hun er chokeret over fyringen, og at de sidste seks måneder har været stressende.

Hun bliver spurgt til, om hun inderst inde mener, at hun ikke har gjort noget forkert.

"Ja, det gør jeg," siger hun til Expressen.

Danskeren har været i Swedbank siden 1987 og har været direktør siden 2016.

Swedbank er kommet i søgelyset for en række transaktioner gennem banken fra mistænkelige udenlandske kunder, der forbindes med hvidvask.

I alt er der ifølge mediet SVT tale om transaktioner for mere end 1000 milliarder danske kroner. Anklagerne har udløst flere undersøgelser mod banken i USA.

Swedbank har som afløser for Birgitte Bonnesen ansat Anders Karlsson som konstitueret direktør. Han har været i banken siden 2010 - senest som finansdirektør.

Han siger ifølge Bloomberg News, at der ikke er grund til at være bekymret for banken, som han betegner som "finansiel stabil og stærk".

Storaktionærer vil ikke fritage Swedbanks topchef for ansvar 

Hvidvaskrapport fra Swedbank skuffer svenske pensionskasser 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs