FinansWatch

ECB-medlem: Europæiske banker vil vide besked om nye lån til juni

Banker i euroområdet vil til juni vide, hvordan Den Europæiske Centralbanks (ECB's) vilkår for nye lån ser ud. Det siger Olli Rehn, der er centralbankchef i Finland og medlem i ECB, til Bloomberg News.

Foto: /ritzau/AP/Michael Probst

De politiske beslutningstagere mangler fortsat at afgive deres dom i forhold til alvorligheden af den nuværende opbremsning, siger han blandt andet til mediet. Politikerne er dog opsatte på, at lånebetingelserne fortsat skal være favorable med rekordlave renter.

"Vi vil træffe beslutningerne i rette tid - i god tid forud for starten på de nye aktiviteter, så den generelle offentlighed og banker på et tidligt tidspunkt er bevidste om deres præcise natur," siger Olli Rehn adspurgt til ECB's såkaldte TLTRO-3-program.

Rehn oplyser desuden, at ECB afholder sine næste møder i april og juni.

Banker i euroområdet har oplevet en opbremsning i udlån i de seneste måneder, hvor selskaberne har holdt igen med investeringer på baggrund af usikre fremtidsudsigter. ECB annoncerede i begyndelsen af marts, at centralbanken vil tilbyde bankerne frisk likviditet i september for at sparke væksten i gang.

TLTRO er en af ECB's pengepolitiske foranstaltninger. Via TLTRO'erne yder ECB langfristede lån til bankerne og giver dem incitament til at øge deres udlån til virksomheder og forbrugere i euroområdet.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs