FinansWatch

Træt af kapitalforvalteres investeringstab: Borgmester lufter idé om kommunal bank

I Faaborg-Midtfyn Kommune er man efter milliontab i 2018 ikke tilfreds med resultaterne hos kommunens to kapitalforvaltere. Borgmester mener, at pengene kunne arbejde bedre i en kommunal bank.

Foto: Socialdemokratiet PR

Faaborg-Midtfyn Kommune tabte i 2018 4 mio. kr. på investeringer af kommunens likviditetsoverskud, som Jyske Capital og svenske SEB står for at forvalte. Det har vakt kritik i byrådet og fået borgmesteren til at lufte en idé om en kommunal bank. Det skriver Fyens.dk.

Avisen skriver, at der i byrådet er kritik af kapitalforvalterne, men at den socialdemokratiske borgmester Hans Stavnsager vil vente med at fælde dom over Jyske Capital og svenske SEB til ved kontrakternes udløb.

Stavnsager er dog indstillet på at diskutere, om der kan findes alternativer til den traditionelle kapitalpleje af kommunens midler:

"Både i mit eget parti og i en kronik i bladet Danske Kommuner har jeg reflekteret over, at kommuner med postnumre som vores er udfordret på at få penge- og realkreditinstitutter til investere lokale i virksomheder, selv om de siger, at krisen er ovre, og investeringslysten er stor. Mange virksomheder med "forkerte" postnumre har problemer med at låne investeringskapital. Derfor har jeg luftet ideen om at etablere en kommual/statslig bank med kommunernes likvidtetsoverskud som kapital, så vi kan sikre, at pengene kan komme ud og gøre gavn i lokalområderne," udtaler Hans Stavnsager, der dog understreger, at det vil kræve lovændringer, og at andre kommuner er med på idéen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs