FinansWatch

To mellemstore aktører kan rydde bordet ved Årets Digitale Finansvirksomhed

9. april kårer FinansWatch og analysevirksomheden Wilke Årets Digitale Finansvirksomhed. To spillere i kategorien for mellemstore banker kan løbe med to priser. Se her, hvem de nominerede er.

Foto: /ritzau scanpix/Henning Bagger

Både Middelfart Sparekasse og Ringkjøbing Landbobank får to nomineringer, når FinansWatch sammen med Wilke kårer Årets Digitale Finansvirksomhed.

Det sker ved en stor konference tirsdag den 9. april arrangeret i samarbejde med det digitale bureau Charlie Tango, hvor det vil blive afsløret, hvilke finansvirksomheder der bliver kåret til de bedste i Danmark.

Der uddeles priser i fire delbrancher: Store pengeinstitutter, mellemstore pengeinstitutter, forsikringsselskaber og pensionsselskaber. I hver delbranche uddeles en pris for årets bedste digitale kundeløsninger og en pris for Årets Digitale Finansvirksomhed.

Sidste år gik de to priser til Vestjysk Bank og Nordjyske Bank, der siden er blevet overtaget af Ringkjøbing Landbobank.

Ringkjøbing Landbobank bliver blandt andet fremhævet for sit interne arbejde med kunde- og forbrugerindsigter og sin digitale strategi, mens Middelfart Sparekasse blandt andet scorer højt på sin mobilbank og sit arbejde med sociale medier.

Ud over Middelfart Sparekasse og Ringkjøbing Landbobank er Vestjysk Bank nomineret til hovedprisen som Årets Digitale Finansvirksomhed, mens Lån & Spar Bank er nomineret til bedste digitale kundeløsninger.

De nominerede blandt mellemstore pengeinstitutter:

Bedste digitale kundeløsninger:

  • Lån & Spar Bank
  • Middelfart Sparekasse
  • Ringkjøbing Landbobank

Samlet vinder: Årets Digitale Finansvirksomhed:

  • Middelfart Sparekasse
  • Ringkjøbing Landbobank
  • Vestjysk bank

Sådan udpeges vinderne

Metoden bag kåringen består af følgende elementer:

En analyse af pengeinstitutternes netbank, mobilbank, hjemmeside, digitale kommunikation, arbejde med sociale medier og innovation. Analysen består af en panelundersøgelse, hvor 4.000 kunder har vurderet selskabernes digitale løsninger, digitale kommunikation og innovationsevne samt en ekspertvurdering af deres digitale løsninger, digitale respons og arbejde med sociale medier.

En analyse af pengeinstitutternes interne arbejde med kunde- og forbrugerindsigter, automatisering, digital strategi og deres arbejde med procesautomatisering og kunstig intelligens. Analysen er baseret på indrapporteringer fra pengeinstitutterne i forbindelse med et dybdegående interview med den ansvarlige for pengeinstituttets digitale strategi.

Du kan læse meget mere om kåringen og tilmelde dig konferencen her.

Ud over kåringerne præsenteres resultaterne af undersøgelsen i rapporten Digital Finans 2019, der er en del af FinansWatchs videntilbud – FW Insight. Læs mere om FW Insight her.

Danske Bank kan vinde "the double" ved Årets Digitale Finansvirksomhed

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs