FinansWatch

Kvindelige investorer mindre hårdt ramt i 2018

Mandlige investorer stod for størstedelen af handlerne i det forgange år, men de kvindelige investor havde de mindste tab i et hårdt aktieår.

Kvindelige investorer i Danmark var i 2018 bedre til at begrænse deres tab på de finansielle markeder end de mandlige investorer.

Nykredit skriver i en meddelelse, at ifølge tal fra VP Securities havde danske kvinder "kun" et negativt aktieafkast på 7,2 pct. mod et negativt afkast på 10,8 pct. hos de mandlige investorer.

Tallene er inkl. geninvestering og udbytte og dækker kun over aktier.

Ifølge Henriette Lindbock, seniorkunderådgiver i Nykredit Markets, er kvinder generelt mere tålmodige investorer end mandlige investorer.

"Når man har truffet en beslutning, så er kvinderne mere tålmodige i forhold til at blive i positionerne og ikke reagere for hurtigt og sige, "ud med den, det gik ikke." Der er mænd generelt set lidt hurtigere på aftrækkeren, og det kan ramme på afkastet nogle gange," udtaler hun i meddelelsen.

De kvindelige investorer stod i 2018 bag 29,3 pct. af aktiehandler i Danmark mod 33,2 pct. i 2017. Også på femårssigt har kvindelige investorer klaret sig bedre afkastmæssigt.

"De sidste fem år har danske kvinder i gennemsnit haft et afkast på 110,4 pct., hvor mændenes ligger på 105,8 pct., og i 2017 vandt kvinderne med et procentpoint og endte med et afkast på 18,3 procent," skriver Nykredit.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs