FinansWatch

Deutsche Bank har lånt to mia. dollar til Donald Trump

Den tyske storbank har lånt stort milliardbeløb til Trump i de to årtier op til, at han blev valgt til USA's præsident i 2016.

Donald Trump Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

Kundeforholdet mellem Deutsche Bank og den amerikanske præsident, Donald Trump, er gjort til genstand for granskninger i USA. Tidspunktet for afsløringen har næppe kunne være mindre heldigt for Deutsche Bank.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Den tyske storbank har lånt omkring to mia. dollar (13,1 mia. kr.) til Donald Trump og hans ejendomsprojekter i de to årtier op til, at han blev valgt til USA's præsident i 2016.

I den tid har Donald Trump blandt andet overdrevet sin formue, mens han samtidig lovede bankforbindelserne weekendophold på sit resort, Mar-a-Lago i Florida, hvis han fik lånene.

Avisen The New York Times har interviewet mere end 20 tidligere og nuværende ansatte i toppen af den tyske bank, som har forklaret, at Donald Trump blev anset som en risikabel kunde af andre långivere, men banken fortsatte långivningen grundet ønsket om større fodfæste i USA.

Kundeforholdet står nu til at blive grundigt efterforsket ved den amerikanske kongres og ved statsadvokaten i New York, da det håbes, at Deutsche Bank kan give et indblik i Donald Trumps personlige og forretningsmæssige finanser.

Timingen for granskningen kunne næsten ikke være mere uheldig for storbanken, der søndag bekræftede at banken var i officielle fusionssamtaler med Commerzbank.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere