FinansWatch

Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

En eventuel fusion mellem Deutsche Bank og Commerz Bank har allerede givet en række kolleger en hjælpende hånd.

Foto: Luke MacGregor/Ritzau Scanpix

Efter længere tids rygter og gisninger blev det søndag bekræftet, at Deutsche Bank og Commerzbank er i dialog om en fusion, og det løftede mandag flere af bankkollegerne rundt om i Europa.

I det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som i sig selv steg 0,2 pct., var banksektoren den næstmest stigende med en samlet gevinst på 1,1 pct. Med til at hive bankerne op var Deutsche Bank og Commerzbank, som henholdsvis steg 4,6 og 6,8 pct.

"Vi overvejer strategiske muligheder, og vi bekræfter, at vi fører drøftelser med Commerzbank," skriver Deutsche Bank i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet dpa.

Deutsche Bank understreger, at der ikke er nogen garanti for, at det ender med en aftale. Fra Commerzbank er det også blevet bekræftet, at de to banker er enige om at indlede forhandlinger om en mulig fusion.

Nyheden om et muligt forestående bryllup mellem to af Europas største banker var med til at understøtte europæiske banker som Banco BPM, Unicredit, Société Générale og Caixabank, der steg mellem 2,5 og 4,5 pct.

Alt var dog ikke lutter lagkage for samtlige banker i Europa, da ING Groep, en af Hollandsk allerstørste banker, faldt 1 pct. oven på en negativ melding fra Banca d'Italia, Italiens centralbank.

Ifølge Bloomberg News har ING ikke kunnet leve op til en anti-hvidvaskundersøgelse, og derfor frabeder Banca d'Italia, at ING starter forretning med nye italienske kunder. Den dårlige nyheder kommer, efter at ING tidligere har fået kritik for ikke at gøre nok for at undgå hvidvask.

Tilbage i den positive ende af det europæiske aktiemarked sluttede mineselskaberne Rio Tinto og BHP Group med stigninger på henholdsvis 2,8 og 2,9 pct. Det skete som følge af, at branchekollegaen Vale af en brasiliansk domstol er blevet beordret til at stoppe alle sin aktiviteter i en mine, hvilket kan øge efterspørgslen hos Rio Tinto og BHP Group.

 

Tyske storbanker står til kursgevinst efter at have åbnet for fusion

Deutsche Bank og Commerzbank forhandler om fusion

Fagforeninger frygter for 30.000 stillinger i mulig kæmpefusion

Myndigheder bekymrede forud for mulig fusion mellem tyske storbanker

Tyske bankchefer presses til fusionssnak 

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs