FinansWatch

Betalingsselskaber enes om milliardfusion

Betalingsselskabet Worldpay er blevet solgt for 43 mia. dollar inklusive gæld.

Foto: Colourbox

Amerikanske FIS har indgået aftale om køb af betalingsselskabet Worldpay for 43 mia. dollar inklusive gæld.

Det skriver Bloomberg News.

Der er tale om den anden fusion på bare kort tid, da den amerikanske betalingstjeneste Vantiv i januar sidste år overtog britiske Worldpay og skabte Worldpay Inc. Netop optakten til den handel blev i 2017 fulgt tæt af danske Nets-analytikere, da den vidnede om, at branchen kunne stå over for en bølge af fusioner.

I den nye aftale mellem FIS, der gør sig inden for finansielle serviceydelser, og Worldpay, vil sidstnævntes aktionærer modtage 0,9287 aktier i FIS og 11 dollar kontant. Det svarer til en præmie på næsten 14 pct. udregnet på baggrund af fredagens slutkurser på de to aktier.

Aftalen giver Worldpays aktionærer omkring 47 pct. af aktierne i det nye selskab, mens FIS' aktionærer akkurat får majoriteten.

Det sammenlagte selskab havde proforma indtægter på 12,3 mia. dollar sidste år, og venter at fusionen vil give store synergier. Indtægtssynergierne ventes at løbe op i 500 mio. dollar, og der er desuden ekstra 400 mio. dollar at hente i omkostningssynergier, skriver Bloomberg.

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs