FinansWatch

Finansmanden Jesper Bak bekræfter: Er storaktionær i Totalbanken

Finansmanden Jesper Bak, der var involveret i Københavns Andelskasse, samt nærtstående personer ejer via selskab små 10 pct. af fynske Totalbanken.

Foto: Carsten Andreasen

Den københavnske finansmand Jesper Bak, der frem til 2016 var en del af den skandaleramte Københavns Andelskasse, hvor han blandt andet var formand, har købt aktier i den fynske bank Totalbanken.

Det skriver Berlingske med baggrund i en bekræftelse på mail fra Jesper Bak.

"Jesper Bak samt nærtstående personer og det 100 pct. ejede datterselskab Marble Road Group ApS bekræfter at have købt aktier i Totalbanken, således at der samlet ejes 9,35 pct. af selskabskapitalen," oplyser Berlingske.

Bekræftelsen kommer efter, at Berlingske mandag har bragt en artikel om et opsigtsvækkende magtopgør i den fynske lokalbank.

Berlingske oplyser, at der siden efteråret er blevet købt massivt op af Totalbankens aktier. Bankens aktiekurs er siden august 2018 steget med godt 190 pct. Til sammenligning har aktionærer i danske storbanker oplevet kurstab i omegnen af 30 pct. i samme periode.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs