FinansWatch

Nets er dyrere i Danmark end i Sverige

Det koster langt mere for danske butikker at modtage betalinger med Visa eller Mastercard sammenlignet med svenske butikker. Nets kritiseres for at udnytte sin position i Danmark.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Nets kræver langt højere priser for at håndtere internationale betalingskort som Visa og Mastercard i Danmark sammenlignet med Sverige, hvor der er hårdere konkurrence på betalingsmarkedet. Det skriver Børsen.

"Nets bruger deres de facto monopol til at hæve priserne. Jeg kan se, at det er meget dyrere at indfri internationale kort i Danmark i forhold til Sverige. Det skylder Nets en god forklaring for," fortæller Jakob Brandt, vicedirektør i de små og mellemstore virksomheders organisation, SMV Danmark, samt medlem af Betalingsrådet.

I Danmark opkræver Nets 1,79 pct. for betaling i fysiske butikker, mens det i Sverige koster 1,29 pct. , hvilket svarer til en prisforskel på 39 pct. Butikken skal betale det samme til Nets, uanset om der er tale om et dansk debetkort eller et amerikansk kreditkort.

Ifølge Børsens oplysninger udgør Dankort 73 pct. af de danske betalinger, og dem står Nets for. Derudover vurderes Nets til at sidde på 90-95 pct. af de internationale kort. I Sverige anvendes kun internationale kort, og her håndterer Swedbank omkring 50 pct. af betalingerne, mens Nets står for omkring 25 pct.

Betalingsrådet sætter spørgsmålstegn ved om dankortet altid vil være billigst 

Mobilepay-topchef savner bredere debat om fremtidens betalingsmarked 

Nets laver aftale med ny nordisk bankspiller 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs