FinansWatch

Svenske banker vil fortsat være at finde i Baltikum

Swedbank og SEB vil også i fremtiden være at finde i Baltikum. (Rettet)

Rettet: Det fremgik tidligere, at der var tale om Swedbank og Handelsbanken, men der er tale om Swedbank og SEB.

De svenske banker Swedbank og SEB vil også i fremtiden være at finde i Baltikum. Det oplyser de to banker mandag, efter at flere banker har varslet, at de vil lukke i de pågældende lande efter de mange sager om hvidvask, skriver Bloomberg News.

I Swedbank har administrerende direktør Birgitte Bonnesen flere gange har fastslået, at "banken har fire hjemmemarkeder, og vi vil fortsat være forpligtede over for alle fire," skriver Swedbanks talsmand, Gabriel Francke Rodau, til Bloomberg,

På spørgsmålet om, hvor vigtigt det baltiske marked er for Swedbank, lyder det, at "det er vigtigt både finansielt og i forhold til kunderne."

Fra Handelsbankens side siger talsmand Frank Hojem, at banken har "et langsigtet engagement i Baltikum, som er en del af vores hjemmemarked."

Swedbank og SEB er de to største banker i de baltiske lande, og de står tilsammen for 66 pct. af udlånene i Estland, 45 pct. i Letland og 57 pct. i Litauen ifølge Bloombergs opgørelse.

Herhjemme har Danske Bank meddelt, at man lukker ned for sine aktiviteter i Baltikum og Rusland efter den store hvidvasksag, som banken har været indblandet i gennem en årrække. Banken lukker sine aktiviteter i regionen i år.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs