FinansWatch

Grønlandsbanken øger indtægterne og leverer rekordoverskud

Større indtægter har sammen med lavere nedskrivninger været med til at give det bedste resultat i Grønlandsbankens historie

Foto: Leiff Josefsen

Regnskabet for 2018, der er offentliggjort torsdag eftermiddag, viser et resultat før skat på 140,3 mio. kr. Til sammenligning lød resultatet før skat på 132,6 mio. kr. året før.

"Resultatet er rekord i bankens historie og i toppen af estimatet på kr. 120-140 mio., som banken meldte ud ved årets start," skriver Grønlandsbanken i en kommentar til regnskabet.

Fremgangen på bundlinjen er blandt andet båret af en vækst i netto rente- og gebyrindtægterne, der sidste år voksede til 313,6 mio. kr. fra 309,5 mio. kr. forrige år.

Også nedskrivningerne på udlån hjalp til, da de viste et resultat på 10,9 mio. kr. mod 13,7 mio. kr. året før.

For det nye år venter Grønlandsbanken endnu et historisk godt resultat, i og med at resultatet før skat ses lande på mellem 130 og 150 mio. kr.

"I 2018 har Grønland fortsat en gunstig økonomisk udvikling. Vi forventer også en moderat positiv udvikling i den grønlandske økonomi i 2019. Banken har set en pæn stigning i udlånet igennem de senere år og forventer yderligere moderat stigning i 2019," fortæller Grønlandsbanken.

"Det er bankens vurdering, at boniteten i låneporteføljen er tilfredsstillende. Nedskrivninger på udlån forventes derfor fortsat på et lavt niveau," lyder det desuden.

Sammen med årsregnskabet foreslår Grønlandsbanken at udbetale et udbytte på 30 kr. per aktie til aktionærerne for 2018. Det er samme udlodning som i 2017.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs