FinansWatch

Rente på 760 procent er lovlig

I Danmark er der ikke noget loft for, hvor dyrt et lån må være, viser en ny kendelse fra Østre Landsret. Forbrugerrådet Tænk ser gerne, at der indføres et loft.

Reklame for kviklån. | Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Østre Landsret har i en ny kendelse omstødt en dom fra Retten i Roskilde. Det betyder, at et lån, som lånevirksomheden Turbolån gav i 2016 med en årlig omkostning (ÅOP) på 759,79 pct., er lovligt. Det skriver TV2.dk.

Retten i Roskilde havde ellers først vurderet det til at være i strid med kreditaftalelovens paragraf 22. I Danmark er der i modsætning til lande som Storbritannien og Finland ikke noget loft for, hvor høj ÅOP må være. Men det bør der være, mener Forbrugerrådet Tænk, baseret på gode erfaringer fra Storbritannien. 

"Mange af kviklånsfirmaerne begyndte at opføre sig seriøst og forbrugervenligt, eller også forsvandt de," siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen til TV2.

Han mener, at et loft over ÅOP tvinger lånefirmaerne til at kreditvurdere bedre. Forbrugerrådet Tænk foreslår et loft på 25 pct. plus diskontoen, der i øjeblikket ligger på nul pct.

Kviklånsfirma får kritik for manglende hvidvaskpolitik 

Finansieringsfirmaer frygter at blive ramt af politisk indgreb mod kviklån 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs