FinansWatch

Handelsbanken sætter trecifret millionbeløb til side til afgående direktør

Den afgående direktør for Handelsbanken, Anders Bouvin, kommer bestemt ikke til at mangle noget, når han går på pension til marts.

Anders Bouvin

241 mio. svenske kr., eller cirka 172 mio. danske kr., har Handelsbanken sat til side i pensionsforpligtelse til den afgående topchef, Anders Bouvin, som går på pension til marts.

Det oplyser Handelsbankens pressechef Johan Wallqvist til FinansWatch.

"Beløbet er en reservation foretaget i overenstemmelse med international regnskabspraksis. Det er baseret på antagelser om det fremtidige finansielle afkast og forventet levetid og dermed ikke nødvendigvis det beløb, som vil blive udbetalt," udtaler pressechefen i et skriftligt svar til FinansWatch.

Anders Bouvin meldte i oktober sidste år ud, at han ønskede at stoppe som topchef til august i år. Mandag morgen meddelte storbanken dog, at Carina Åkerström, der er fundet internt i bankens topledelse, overtager stillingen som koncernchef allerede til marts.

Som adm. direktør for Handelsbanken fik Anders Bouvin en årsløn på 13,2 mio. svenske kr., svarende til cirka 9,5 mio. danske kr., plus løngoder og tjenestebolig.

Han modtog ingen bonusser eller andre individuelle incitamentsordninger, men fik som alle Handelsbankens ansatte del i overskudsdelingen, oplyser Handelsbanken til FinansWatch.

Handelsbanken ansætter sin første kvindelige topchef

Handelsbanken skærer 13 pct. af stillingerne: Konsekvenser uklare i Danmark

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs