FinansWatch

Bank of England fastholder som ventet renten

Den engelske centralbank ændrer ikke på den ledende rente.

Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Den britiske centralbank, Bank of England, fastholder den ledende rente på 0,75 pct. efter torsdagens rentemøde. Og opkøbsprogrammet blev ligeledes fastholdt.

"Med høj brexit-usikkerhed og dårligere nøgletal i både Storbritannien og resten af Europa så er der ikke noget, der tyder på, at den britiske centralbank kommer med sin næste rentestigning lige foreløbig. Vi forventer ikke, at den næste rentestigning kommer før november. Markedet har ikke priset nogen rentestigninger ind de kommende par år," vurderer Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank.

"Hvis vi ender med snart at få en brexit-afgørelse, så kan det dog godt være, at den næste rentestigning kommer tidligere," påpeger han.

Samtidig lyder det fra centralbanken, at udsigten for væksten sænkes, da banken vurderer, at risikoen for skader ved brexit samt udsigter for den internationale økonomi er øget. Der ventes nu en vækst på 1,2 pct. i 2019 mod tidligere 1,7 pct., og for 2020 sænkes skønnet til 1,5 pct. fra 1,7 pct.

Inflationen skønnes på 2,1 pct. på to års sigt.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs