FinansWatch

Energiselskab og it-leverandør vinder Finansforeningens 2018-priser

Til Finansforeningens årlige nytårsmiddag er der traditionen tro blevet uddelt to priser, Informationsprisen og Specialprisen. Begge priser har til formål at hylde danske børsnoterede selskabers informationsindsats til finansmarkedet.

Marianne Wiinholt, finansdirektør i Ørsted

Igen i år har Finansforeningen i forbindelse med sin årlige nytårsmiddag torsdag aften uddelt to priser - Informationsprisen og Specialprisen.

Foreningen, der er det faglige forum for professionelle inden for finans og investering, har for 2018 valgt at give Informationsprisen til Ørsted (tidligere Dong Energy).

Energikæmpen er den 33. vinder af prisen, som tildeles det selskab, som foreningens regnskabsudvalg mener har "det højeste overordnede informationsniveau". Sidste års vinder var ISS.

Prisen blev overrakt til Marianne Wiinholt, finansdirektør i Ørsted, for selskabets " velstrukturerede års- og kvartalsrapporter", fremgår det af en meddelelse.

Her nævnes det om motivationen for give prisen til Ørsted, at selskabets "årsrapport indeholder klare målsætninger og politikker udtrykt i årsrapportens "Overview". Selskabets kommunikation med de finansielle markeder bærer præg af koncernens fakta- og værdibaserede tilgang. Ørsteds rapporter indeholder mange tal, men de præsenteres på overskuelig vis og med flittig anvendelse af grafik. ESG-resuméet er velstruktureret med gode tabeller over de vigtigste E-S-G parametre og målsætninger for udvalgte nøgletal."

 

Marianne Wiinholt udtaler i forbindelse med prisen:

"Vi er meget glade for at modtage informationsprisen. I Ørsted adskiller vi os fra mange andre energiselskaber på grund af vores grønne transformation. Det gør os i dag til et af verdens største selskaber inden for produktion af grøn energi, men det betyder også, at vi har et vigtigt ansvar for at informere nye investorer, så de forstår vores strategiske planer. Vi ser informationsprisen som en flot anerkendelse af det arbejde," lyder det i en meddelelse.

På forkant med nye regnskabsprincipper

Aftenens anden pris, Specialprisen, gik til NNIT og selskabets finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.

Prisen blev givet for selskabets information om påvirkningen fra de nye regnskabsprincipper IFRS-15 og IFRS-16, som NNIT valgte af førtidsimplementere sidste år.

"På den måde fremstår selskabet som et forbillede for andre selskaber, nu hvor IFRS-16 skal implementeres i 2019," lyder det i meddelelsen fra Finansforeningen.

Samtidig udtaler regnskabsudvalgets formand, Niels Granholm-Leth, at "i de ca. fire år, selskabet har været på børsen, har det opnået stor anerkendelse for sin transparens og ærlige kommunikation."

 

Hos NNIT er man glad for prisen:

"Vi har og vil altid i NNIT bestræbe os på at være åbne og ærlige samt rapportere transparent og informativt til vores interessenter. Derfor er vi særligt stolte over at blive anerkendt for at være på forkant med de nye regnskabsprincipper," udtaler Carsten Krogsgaard Thomsen.

Sidste år vandt Jeudan Specialprisen for "standardsættende årsregnskaber inden for den danske ejendomsbranche."

Finansforeningens nytårsmiddag fandt sted på Axelborg med deltagelse af over 100 gæster.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs