FinansWatch

Tysk betalingsspiller modsiger svindelanklager og får comeback på børsen

Tyske Wirecard, der i sidste uge fik alvorlige kursklø på grund af bekymringer om svindel i selskabets afdeling i Singapore, får mandag comeback på børsen, efter at to undersøgelser har modsagt sidste uges anklager.

Foto: Colourbox

Ifølge Wirecard, der gør sig i digitale betalingsløsninger, har hverken selskabet selv eller et advokatfirma, der er hyret til at undersøge sagen, fundet afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget ulovligt i selskabets afdeling i Singapore.

Ifølge en meddelelse fra mandag kan Wirecard "fundamentalt modsige" anklagerne fra sidste uge, som blandt andet blev rapporteret i finansavisen Financial Times.

Samtidig er politiet i Singapore dog også gået ind i sagen, og ifølge Bloomberg News er myndighederne i færd med at undersøge tingene nærmere, og også det tyske finanstilsyn kigger nærmere på sagen.

Ifølge sidste uges skriverier skulle en højt placeret medarbejder i Singapore have benyttet forfalskede kontrakter i forskellige transaktioner, men de påstande kan Wirecard efter eget udsagn tilbagevise.

Advokatfirmaet Rajah & Tann, som Wirecard selv har hyret til at gennemføre en undersøgelse, har indtil nu ikke fundet afgørende beviser for svindel, men undersøgelsen er endnu ikke helt afsluttet.

Wirecard-aktien, der onsdag i sidste uge faldt 13,3 pct. og fredag dykkede 25 pct., stiger mandag formiddag med 11,8 pct. til 121,30 euro. Aktien er dog fortsat 27,5 pct. lavere, end inden uroen begyndte i sidste uge.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs