FinansWatch

Recessionsfrygt banker renter ned i historisk lave niveauer

Renten for den ledende danske statsobligation er på vej ned i minus, hvilket skyldes frygt for tilbagegang i markedet, fortæller makroøkonom til Børsen.

Recessionsfrygten er på vej tilbage i dansk økonomi, og renten på den ledende danske statsobligation er overraskende på vej ned i minus.

Det skriver Børsen.

Renten på den tiårige danske statsobligation fortsatte torsdag de seneste ugers fald med yderligere 3 basispoint svarende til et fald på 0,03 pct. Dermed er renten på statsobligationen nu nede på 0,09 pct. og er tæt på at være i minus.

At renten på en tiårig statsobligation kan ryge i minus er i sig selv uhørt - og det er kun sket én gang før i Danmark i andet halvår 2016.

"Det her er et klart udtryk for recessionsfrygt i markedet. Nøgletallene er blevet dårligere og dårligere, og det presser renterne ned, fordi man bliver mindre optimistisk mht. væksten og frygter, at væksten helt er ved at forsvinde fra europæisk økonomi," siger Søren V. Kristensen, der er makroøkonom i Sydbank, til Børsen og tilføjer, at udviklingen er lidt overraskende.

Langt de fleste økonomer i Danmark og globalt ventede for et par måneder siden, at Den Europæiske Centralbank (ECB) ville begynde at hæve den ledende rente igen i midten eller slutningen af 2019, men med de skuffende nøgletal er det dog langt fra sikkert, skriver avisen.

Nationalbanken sælger ny statsobligation for første gang 

Ros fra kreditanalytikere til Danske Banks obligationssalg

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs