FinansWatch

Visa landede bedre end ventet – men aktien faldt

Den amerikanske kreditkortudsteder Visa fik et første kvartal, som overgik forventningerne på Wall Street. Alligevel faldt aktien 1,6 pct. i eftermarkedet.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Visa fik i sit første kvartal et justeret overskud per aktie på 1,30 dollar, mens omsætningen landede på 5,50 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,25 dollar og en omsætning på 5,41 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden 2,98 mia. dollar mod ventede 2,86 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 3,88 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 3,85 mia. dollar.

"Vi leverede stærke resultater i vores første kvartal og skabte en vækst på 13 pct. i omsætningen og 21 pct. i indtjeningen per aktie trods en baggrund af geopolitisk usikkerhed," udtaler Alfred F. Kelly Jr., topchef i Visa, i regnskabsmeldingen.

Visas kortkunder købte samtidig 2200 mia. dollar i perioden, som sluttede med udgangen af december, hvilket var en stigning på 7 pct. Det var dog en smule under niveauet, som analysehuset Sandler O'Neil & Partners havde regnet med, ifølge Bloomberg News, på 2270 mia. dollar Et stærkt julesalg opvejede i den forbindelse faldende benzinpriser og nedgang i købene uden for hjemmemarkedet i USA.

Visa, der lancerer et nyt tilbagekøbsprogram på 8,5 mia. dollar, holder fast i sin guidance for helåret og regner med en vækst i omsætningen i den lave ende af en tocifret procentuel fremgang. På bunden venter koncernen en fremgang i midten af intervallet 13 til 19 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs