FinansWatch

Klumme: Det første år med Open Banking – hvad er status for banker og fintech?

Den nye betalingslov har netop rundet det første leveår i praksis. Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, gør i anledning af lovens et-års jubilæum status i ny klumme på FinansWatch.

Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering | Foto: Scanpix

Den nye betalingslov, som indfører PSD2 og Open Banking i Danmark, har i denne måned rundet sit allerførste leveår.

I ny klumme på FinansWatch ser Michael Camphausen, partner i Camphausen|Co Advokatfirma og ph.d. i finansiel regulering, nærmere på, hvordan det indtil videre er gået i praksis med Open Banking herhjemme og giver også sit modsvar på den kritik, der har været af effekten af den nye regulering:

"At begynde allerede nu at nedskrive eller afskrive betydningen af PSD2 og Open Banking er efter min opfattelse ikke blot for tidligt og forhastet, men ligefrem misvisende og vildledende," lyder det blandt andet fra finansadvokaten.

Læs hele klummen nedenfor:

Det første år med Open Banking – hvad er status for banker og fintech?

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs