FinansWatch

Politikere åbne for hurtigere tilsynsbøder til bankerne

Finanstilsynet skal have bedre mulighed for at reagere hurtigt og uddele administrative bøder i samarbejde med Bagmandspolitiet, mener Morten Bødskov (S), formand for Folketingets erhvervsudvalg.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

De politiske partier i Folketinget er parate til at se på muligheden for at give Finanstilsynet adgang til at uddele større og hurtigere bøder.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Vi mener, der er behov for, at Finanstilsynet får bedre mulighed for at reagere hurtigt. Der er for mange sager, der tager for lang tid, og hvor Finanstilsynet i dialog med Bagmandspolitiet kan få dem afsluttet ved at give en administrativ bøde," udtaler Morten Bødskov (S) til Dagbladet Børsen.

Bødskov, som er formand for Folketingets erhvervsudvalg, peger på, at det svenske finanstilsyn har mulighed for selv at udstede administrative bøder i sager, hvor der ikke foreligger en tilståelse. Den mulighed har det danske tilsyn ikke, som reglerne er i dag.

Hos SF og Enhedslisten er der støtte til det socialdemokratiske forslag, hvor de bøderamte banker skal have mulighed for at få prøvet spørgsmålet ved domstolene, mens regeringspartierne heller ikke er afvisende, hvis netop retssikkerheden ikke sættes på spil.

I den svenske model kan finanstilsynet udstede en bøde på op til 10 pct. af årsomsætningen hos den bøderamte bank.

Som tidligere skrevet i FinansWatch har både Socialdemokratiet og SF tidligere udtrykt ønsker om at få skærpet ansvarsnormen for bankernes ledelser med henblik på lettere retsforfølgelse.

Professor langer ud efter politikere: Krav om skærpet chefansvar bygger på misforståelse 

Politikere klar på langt hårdere kurs over for bankbosser efter skuffende kriseopgør 

Banker advarer om forskelsbehandling: Skrappe ansvarsregler skal gælde alle

Socialdemokratiet vil skærpe krav til Finanstilsynets chefer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs