FinansWatch

Medie: Jesper Nielsen er favorit til toppost i Danske Bank

Ifølge Finans ligger fungerende ordførende direktør i Danske Bank lunt i svinget til at blive bankens næste permanente leder.

Jesper Nielsen, som for tiden er fungerende ordførende direktør i Danske Bank, efter den tidligere topchef Thomas F. Borgens afgang i efteråret i forlængelse af hvidvaskskandalen, har gjort det så godt som stedfortræder, at han nu er en af favoritterne til at blive koncernchef – permanent.

Det erfarer Finans.

Siden Jesper Nielsen den 1. oktober blev konstitueret topchef i Danske Bank, har han gjort det så godt, at bankens bestyrelse er "positivt overrasket", skriver Finans. Og derfor mener flere af mediets kilder, at det er oplagt at gøre ham til permanent chef. I modsætning til finansdirektør Jacob Aarup-Andersen, som banken først valgte, men som Finanstilsynet afviste som værende for uerfaren, har Jesper Nielsen også sit CV i orden.

"Jesper Nielsen har stor indsigt fra nærmest alle andre dele af banken og forståelse for, at forretningerne ofte skabes i kontaktfladerne mellem dem. Jeg kan ikke komme til anden konklusion, end at han må leve op til de krav, som man med rimelighed kan stille til en administrerede direktør i Danske Bank," vurderer Lars Krull, seniorrådgiver på Aalborg Universitet, over for Finans.

Danske Bank-boss vil tale om tillid med CBS-studerende 

Hvidvask for milliarder koster kundetillid i Danske Bank 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs