FinansWatch

Analytiker i hård kritik af bankledelser: "Vi har alt for mange banker i Danmark"

Det går alt for langsomt med konsolideringen af den danske banksektor. Sådan lyder det fra blandt andre analytiker Per Grønborg.

Per Grønborg

Der er for hård konkurrence mellem for mange aktører i det danske banklandskab, og derfor burde konsolideringen af banksektoren allerede være i fuld gang. Sådan lyder det fra både bankanalytiker Per Grønborg fa SEB og hovedaktionær i Basisbank, Lars Thuesen, i et interview med Økonomisk Ugebrev.

Bankledelserne tænker ikke nok på deres aktionærers interesser på den lange bane, når de vælger at insistere på at være drive deres pengeinstitutter videre som selvstændige banker, sparekasser og andelskasser, lyder kritikken fra Per Grønborg, som flere gange er blevet kårets som landets bedste bankanalytiker.

"Banksektoren er simpelthen, hvad jeg vil kalde udisciplineret. Bankledelserne tænker mere på sig selv end på aktionærerne. Hvis de tænkte på at optimere aktionærernes afkast, ville de for længst have reageret på udviklingen. Vi har alt for mange banker i Danmark, og det betyder, at konkurrencen om nye forretninger er ekstrem hård. Der er stor forskel på Danmark og Sverige på dette felt," siger Per Grønborg til Økonomisk Ugebrev.

Også hovedaktionær i Basisbank, Lars Thuesen, stiller sig uforstående over for den manglende konsolidering i banksektoren. Han tror derfor, at nogle af de svageste danske banker må smide håndklædet i ringen og lade sig overtage i fremtiden.

En af de banker, som har markeret sig flere gange i et forsøg på at bidrage til en konsolidering af branchen, er Spar Nord, som i disse dage køber sig ind i Danske Andelskassers Bank. Du kan læse mere om Spar Nord topchefens tanker om opkøbsprocessen her:

Fejlslagent opkøbsforsøg har givet Spar Nord-direktør tålmodighed 

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs