FinansWatch

Skat ventede otte uger med at reagere på tip fra whistleblower i udbyttesag

Skat var otte uger om at reagere på en dansk whistleblowers advarsel om svindel med udbytteskat mod Danmark, skriver Børsen.

Foto: /Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

Med en detaljeret e-mail fra en whistleblower i juni 2015 kunne Skat kunne have reddet 2,6 mia. kr. af skatteydernes penge, hvis man blot havde reageret i tide. Det skriver Børsen, der refererer til Politiken, som har fået fat i fortrolige dokumenter om advarslen, der kom fra en dansk advokat.

Men først i august reagerede Skat og sagde, at statskassen var blevet snydt for 6,2 mia. kr. Dette tal er siden vokset til 12,7 mia. kr.

Børsen har tidligere skrevet, at det var en whistleblower, som i juni 2015 advarede Skat om svindlen, men det er nyt, at Skat ventede otte uger med at reagere på tippet fra den danske advokat.

Ifølge Politiken søgte en sagsbehandler hos Skat efter navnene i Skats it-systemer uden at finde noget, og herefter blev en nærmere undersøgelse af tippet udskudt til efter sommerferien. Her havde Skat 6. august fået oplysninger fra de britiske skattemyndigheder, der stemte overens med tippet, og det var så her, at Skat meddelte, at statskassen var blevet snydt for 6,2 mia. kr., som var udbetalt i uberettigede refusioner af udbytteskat.

Dommer giver Skattestyrelsen grønt lys til at fortsætte jagt på udbyttemilliarder 

Medie: Sagsøgt canadisk pensionskasse fik refusion gennem Nordea 

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs