FinansWatch

Fransk storbank planlægger nedskæringer

Société Générale er efter sigende på vej med hastige omkostningsbesparelser inden for investment banking, skriver Bloomberg News.

Foto: /ritzau/AP/Jacques Brinon

Den franske storbank Société Générale, som torsdag skuffede markedet med en advarsel om et drop i handelsindtægterne, er efter sigende på vej med hastige omkostningsbesparelser i sin forretning inden for investment banking.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en unavngiven person med kendskab til sagen. Hos Société Générale vil man ikke kommentere sagen.

Topchef Frederic Oudea har gjort spørgsmålet til en topprioritet, og han ventes at præsentere besparelserne allerede i starten af februar. Banken skulle også planlægge at skære i bonusserne hos sine børsmæglere for andet år i træk med en reduktion på 25 pct.

Torsdag fortalte Société Générale, der er Frankrigs tredjestørste bank, at handelsindtægterne formentlig faldt med 20 pct. i fjerde kvartal på grund af de urolige finansmarkeder, og bankkonernen advarede om, at de årlige handelsindtægter i 2018 faldt med 10 pct. i forhold til året før.

Société Générales aktiekurs faldt med 5,7 pct. torsdag, men steg små 0,4 pct. fredag.

/ritzau/FINANS

Fransk storbank straffet med milliardbøde i USA

Storbank vil vokse på skibsfinansiering

Europæiske storbanker overvejer sammenlægning 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs