FinansWatch

Carnegie: Svært aktiemarked ultimo 2018 vil ramme indtægterne i Nordea

Ligesom det har været tilfældet for andre banker, så kan også Nordea have været negativt påvirket af uroen på de finansielle markeder mod slutningen af det seneste år.

Sådan lyder vurderingen fra investeringsbanken Carnegie, som i en ny analyse fastholder sin neutrale "hold"-anbefaling af aktien i den skandinaviske storbank.

"Vi mener, at selskabet behøver nogle mere konkrete beviser, for at udfordringerne på indtægtssiden er aftagende, før aktien vil blive attraktiv Et svært aktiemarked i slutningen af 2018 vil ikke have hjulpet Nordeas udvikling i fjerde kvartal, og vi tror, det kan tage indtil anden halvdel af 2019, før indtægterne når deres vendepunkt," skriver analytiker Jens Hallén i et notat.

Mod slutningen af sidste år nedjusterede både Danske Bank og Sydbank deres forventninger til 2018. Begge banker havde som begrundelse, at uroen på de finansielle markeder i fjerde kvartal havde presset deres handelsindtægter.

Nordea, der fremlægger regnskab for fjerde kvartal og derved hele 2018 onsdag 6. februar, stiger fredag eftermiddag med 2,3 pct. til 60,05 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs