FinansWatch

Amerikanske storbankers overskud passerer 100 mia. dollar

2018 har været et godt år for de største amerikanske banker, hvis man kigger på bundlinjen.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Indtjeningen i de seks største banker i USA passerede for første gang nogensinde 100 mia. dollar i 2018, skriver Bloomberg News.

Foreløbigt har fem af de største seks banker - Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo og Citigroup - offentliggjort årsregnskaber, og de viser et overskud efter skat på 111 mia. dollar (727 mia. kr.) under ét.

Morgan Stanley rapporterer først torsdag, men også her er der milliardoverskud i sigte.

Den bugnende indtjening i bankerne skyldes i høj grad skattenedsættelser i forbindelse med republikanernes skattereform, skriver Bloomberg.

Et eksempel på skattereformens store betydning ses af Bank of Americas resultater i fjerde kvartal. Bundlinjen landede på 7,3 mia. dollar - en vækst på 208 pct. fra 2,4 mia. dollar i samme periode sidste år. Justeres for skattereformen var fremgangen dog mere begrænset på 39 pct.

 

/ritzau/FINANS

Bank of America leverer rekordstort overskud på 7,3 mia. dollar

Citigroup indtægter rammer under forventning - aktien falder 2,1 pct.

Goldman Sachs havde sit bedste år siden 2010 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs