FinansWatch

USA: Bankregnskaber dumpes inden ventet grøn start

Regnskaberne fra JPMorgan og Wells Fargo bliver begge umiddelbart mødt med skuffelse blandt handlerne.

De amerikanske aktier lægger an til en let positiv start tirsdag, hvor barometret i Europa - Danmark undtaget - ellers er tippet fra grønt til rødt i løbet af dagen.

Investorerne er fortsat præget af nervøsitet inden parlamentsafstemningen om brexit i Storbritannien tirsdag aften, mens der også stadig er usikkerhed om de globale vækstudsigter.

Mere specifikt for USA tipper fokus tirsdag til regnskabssæsonen, der nu for alvor er sparket i gang med tal fra et par af de store banker.

Regnskaberne er faldet fra JPMorgan og Wells Fargo, og begge bliver umiddelbart mødt med skuffelse blandt handlerne.

JPMorgan leverede et justeret resultat per aktie på 1,98 dollar i sit fjerde kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et plus på 2,21 dollar.

Resultatet var endda lavere end selv det laveste estimat, der lød på 2,05 dollar.

JPMorgan falder med 2,7 pct. til 98,18 dollar i det amerikanske formarked.

Wells Fargo leverede umiddelbart en spids over forventning med sin indtjening per aktie, der blev 1,21 dollar mod ventet 1,19 dollar, mens også nedskrivningerne var bedre end ventet.

Til gengæld ser der fortsat ud til at være pres på toplinjen, idet rentemarginerne skuffede en smule, og de samlede indtægter skrumpede med 5 pct. i kvartalet. Det var i øvrigt det tredje kvartal på stribe med fald.

Wells Fargo falder med 1,1 pct. til 47,90 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs