FinansWatch

Kina forsinker markedsadgang for Visa og Mastercard

Ansøgninger fra Visa og Mastercard om at behandle kinesiske renminbi-betalinger er blevet afvist af Kinas centralbank.

Foto: /ritzau/BORBERG THOMAS

Kinas centralbank har nægtet at anerkende ansøgninger fra Visa og Mastercard om at behandle renminbi-betalinger, til trods for regler fra 2017 der fjernede de formelle forhindringer for udenlandsk deltagelse i det 124.000 mia. dollar store marked. Det skriver Financial Times.

Visas og Mastercards bestræbelser på at blive en del af det kinesiske marked går mere end et årti tilbage.

Verdenshandelsorganisationen, WTO, fastslog i 2012, at Kina diskriminerede udenlandske betalingsudbydere, hvilket skete næsten to år efter at USA have indgivet en klage, og i 2014 meddelte de kinesiske myndigheder, at man ville åbne markedet for udenlandske aktører.

I november anerkendte og godkendte centralbanken en ansøgning fra American Express, som dermed blev det første udenlandske kortselskab, der fik en initial godkendelse til etablering af et bankkort-clearingsselskab til renmimbi-betalinger.

Det pågældende selskab er dog et 50-50 joint venture med en kinesisk partner, selv om reglerne skulle give tilladelse til helejede, udenlandske selskaber.

En topchef i en større udenlandsk kortudbyder forklarer, at Kinas centralbank ikke har begrundet årsagen til den manglende anerkendelse af selskabets ansøgning.

"Man kunne have den mistanke, at det er på grund af handelskrigen, men alligevel blev American Express godkendt. Der er mange variabler. Vi kommunikerer frem og tilbage med centralbanken, men der er ingen tydelig årsag," siger topchefen til Financial Times.

Ifølge Financial Times rapporterede Reuters i november 2017, at Kina havde lagt pres på Visa og Mastercard for at operere gennem joint ventures.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs