FinansWatch

Obligationsejere sagsøger tysk bank for 1,4 mia. euro

Utilfredse obligationsejere har sagsøgt den tyske bank HSH Nordbank i en sag, der rækker tilbage til tiden før finanskrisen, skriver Financial Times.

18 obligationsejere i tyske HSH Nordbank, der inden jul blev privatiseret med nye ejere, har sagsøgt banken for 1,4 mia. euro, skriver Financial Times. Sagen drejer sig om værdipapirer udstedt for mere end ti år siden, hvor værdien ifølge anklagerne bliver sænket forkert.

Det handler konkret om værdipapirer udstedt til en nominel værdi tæt på 2 mio. euro i løbet af 2002 og 2005, hvor HSH Nordbank var den største udlåner i verden til shippingindustrien, som under finanskrisen skabte store problemer for banken og har været et af argumenterne for at privatisere banken.

Krisen fik blandt andet HSH Nordbank til at stoppe med at betale renter på hybrid-værdipapirer. I stedet begyndte man at nedskrive deres værdi.

I forbindelse med privatiseringen af banken har HSH meddelt, at banken i 2020 ikke længere vil have hybridkapital som tidligere. Den bogførte værdi på de ramte værdipapirer vil i den forbindelse ende på 15 pct. af deres nominelle værdi i 2020. I 2017 var den bogførte værdi af de berørte værdipapirer på 40 pct. sammenlignet med den nominelle, skriver Financial Times.

Og det har fået obligationsejerne til at reagere og beskylde banken for at skade investorerne. Gruppen repræsenterer omkring halvdelen af de ramte obligationsejere, skriver avisen. HSH har endnu ikke modtaget søgsmålet, men mener, at beskyldningerne er grundløse, skriver Financial Times.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Tribal-banker vinder frem

Neobanker, hvor kundebase og formål er drevet af markører som etnicitet, politisk tilhørsforhold eller klima, vinder frem i Tyskland, USA og Storbritannien.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs