FinansWatch

Jyske Bank: Renten hæves allerede i første kvartal

Danmarks Nationalbank vil hæve renten allerede i første kvartal, mener Jyske Bank efter at have set nærmere på torsdagens tal for valutareserven.

Statistikken afslørede, at Nationalbanken intervenerede i valutamarkedet og solgte valuta for 11,6 mia. kr.

Det er første gang siden marts 2017, at Nationalbanken har haft behov for at holde hånden under kronen, der er blevet gradvist svækket gennem et stykke tid.

Årsagen er blandt andet, at interessen for at have kroner på bogen hæmmes af, at den danske indskudsrente på minus 0,65 pct. er 0,25 procentpoint lavere end Den Europæiske Centralbanks, ECB's, indskudsrente, vurderer rente- og valutastrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen.

"Hidtil har vores prognose været, at Nationalbanken ville vente med at hæve renten, indtil ECB hæver renten i september. På baggrund af interventionen i december har vi ændret prognosen til, at Nationalbanken hæver indskudsbevisrenten med 10 basispoint i første kvartal," skriver han i et notat.

Sidste gang Nationalbanken hævede renten var tilbage i januar 2016.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs