FinansWatch

Italiensk krisebank suspenderet på børsen efter ECB-indgreb

Vanskelighederne i italienske Banca Carige er så store, at al handel med aktier og virksomhedsobligationer i banken er blevet suspenderet, indtil der er klarhed over situationen.

Foto: /ritzau/AP/Michael Probst

Suspenderingen sker, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) onsdag satte banken under administration som følge af de voldsomme problemer.

Lige inden jul blokerede Banca Cariges hovedaktionær en redningsplan i form af et aktiesalg, der skulle give ny kapital til den nødstedte bank, og derfor har ECB nu overtaget kontrollen.

Det hidtil usete skridt fra ECB kan være et forvarsel om, at banken tvinges til et salg eller en fusion for at sikre overlevelse, skriver Bloomberg News.

Der er nu nedsat en gruppe af administratorer samt en overvågningsgruppe på tre personer, der skal fokusere på at nedbringe gælden i den italienske bank og finde en potentiel partner, oplyser Banca Carige.

Med henvisning til en anonym kilde skriver Bloomberg News, at ECB flere gange har opfordret Banca Carige til at finde en mulighed for en sammenlægning, der kunne løse problemerne.

Flere analytikere sår dog tvivl om, hvorvidt der overhovedet kan finde en interesseret part til en bank med så store kapitalproblemer og åben kamp blandt aktionærerne.

Derfor kan det blive nødvendigt, at den italienske regering skrider ind, men heller ikke det er lige til på grund af de i forvejen store politiske problemer i Italien med krog i blandt andet det store budgetunderskud i landet.

"Der synes ikke at være politisk vilje eller kapacitet til at pumpe flere penge ind i projektet for at redde Banca Carige, og samtidig er der ingen ridder på den hvide hest til at overtage forretningen," siger Jakub Lichwa, der er strateg hos Royal Bank of Canada, til Bloomberg News.

Aktiekursen i Banca Carige styrtdykkede sidste år som følge af problemerne og er havnet i 0,15 eurocent, hvilket giver en markedsværdi på blot 84 mio. euro. Sidste år faldt kursen med 81 pct., og siden toppen inden finanskrisen i nullerne er Banca Carige dykket fra 4,1 euro - svarende til et fald på 99,96 pct.

ECB tager kontrol over italiensk bank for at undgå krise

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs