FinansWatch

ECB tager kontrol over italiensk bank for at undgå krise

Den Europæiske Centralbank, ECB, tog onsdag kontrollen over den plagede italienske bank Banca Carige.

Foto: Davide Mauro / Stock.xchng

Overtagelsen skete i et hidtil uset skridt, der fremhæver risikoen for det finansielle europæiske system fra politisk kaos i Rom og svagere økonomi.

Det skriver The New York Times.

Den Europæiske Centralbank udpegede onsdag et ledelseshold på seks mand, efter bankens egen bestyrelse resignerede som følge af dets fejlslåede forsøg på at rejse kapital. Dermed har centralbanken for første gang overtaget kontrollen af en kommerciel bank, siden det blev muligt i 2014.

Banca Carige er blot den tiende største bank i Italien, men krisen har potentiale til at give genlyd i sektoren, hvor Italiens gældssatte banker har givet anledning til bekymring de seneste år.

"Det er ikke en bank, der er stor nok til at forårsage en systemisk krise, men vi har tidligere set, at selv små banker kan give store problemer. Regeringen er ikke klar til en stor krise," sagde Lorenzo-Codogno, der er tidligere cheføkonom i LC Macro Advisors, til The New York Times.

Centralbankens intervention blev dog modtaget med relativ ro af de finansielle markeder. Euro Stoxx Banks-indekset faldt med 2 pct., skriver avisen.

ECB kræver ny kapitalplan fra presset italiensk bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs