FinansWatch

Rekordmange skifter bank – men ikke på grund af bankernes møgsager

Flere danske familier end nogensinde før har valgt at skifte bank i 2018, viser nye tal fra finanssektorens digitaliseringsvirksomhed. Det handler dog i højere grad om privatøkonomi end om bankernes moral, skriver Politiken.

Foto: PR

Aldrig har så mange som i 2018 skiftet bank. Det skriver Politiken på baggrund af nye tal fra finanssektorens digitaliseringsvirksomhed e-nettet A/S, der håndterer og ekspederer alle bankskift i landet.

195.000 familier skiftede i det forløbne år bank mod 192.000 året før i 2017. Det tyder dog ikke på, at de mange bankskift sker i protest mod eksempelvis sagen om hvidvask i Danske Bank, skriver avisen.

"Som vi ser det, handler det først og fremmest om, at det er blevet nemmere, hurtigere og frem for alt mere almindeligt at skifte bank. Og når vi skifter, sker det som oftest i bestræbelserne på at forbedre vores privatøkonomiske lånevilkår," siger Betina Bonnichsen, e-nettets ansvarlige chef, der fortæller, at udviklingen kan ses som en fortsættelse af en rolig stigningstakt, som branchen har oplevet de seneste år.

Også hos sammenligningstjenesten Mybanker vurderer man, at de mange bankskift sker som følge af økonomiske vilkår mere end etiske værdier.

Danske Bank vinder "korruptionspris" foran Putin og Trump

Dansk bank vil koble kunders konti med elpærer, musikanlæg og badevægte

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs