Nye CSR-krav rammer 1400 virksomheder

En lang række danske virksomheder skal fra forårets regnskaber levere en udvidet rapportering om deres samfundsansvar.
RITZAU FINANS

Omkring 1400 danske virksomheder med mere end 250 ansatte bliver fra og med forårets regnskaber tvunget til at leve op til et nyt lovkrav. Selskaberne skal levere en udvidet rapportering om deres samfundsansvar.

Det skriver Børsen.

Med den nye lov udvides det nuværende lovkrav om rapportering af "corporate social responsibility" eller "CSR" fra børsnoterede selskaber til også at dække virksomheder i mellemstørrelsen. Udvidelsen rammer blandt andet Svendborg-koncernen Halberg, der er mest kendt for tobaksmærket Macbaren, og selskabets direktør, Per Buch, er alt andet end begejstret for den nye lovgivning.

"Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvem der finder på sådan nogle regler. Er det nogle embedsmænd, der har haft behov for at sætte et fingeraftryk? Jeg kan ikke se, hvordan det her skaber nogen værdi for os. Kun udgifter ligesom med GDPR-kravene, der kostede danske firmaer milliarder til konsulenter," siger Per Buch til Børsen.

Ifølge Jeremy Moon, der er professor i virksomheders sociale ansvar på Copenhagen Business School, er Danmark da også gået vidt i tolkningen af EU-direktivet, som det nye lovkrav udspringer af. Han påpeger, at en stor del af de 1400 virksomheder, der nu skal rapportere om deres sociale ansvar, vil få svært ved at løfte opgaven i starten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også