FinansWatch

Tilsynet kritiserer hurtigvoksende bank: Væksten består af svage kunder

En inspektionsredegørelse har udløst en række påbud til Jutlander Bank, der får kritik for udlån til andelsboliger og projektfinansiering og har måttet øge sit solvensbehov.

Foto: Jutlander Bank

Der skal strammes op på udlånet til både andelsboliger og projektfinansiering i Jutlander Bank. Sådan lyder dommen fra Finanstilsynet, som har været på inspektion i den jyske fusionsbank.

Jutlander Bank får således fem påbud på en række udlånsområder samt en løftet pegefinger om, at bankens udlånsvækst i høj grad er baseret på svage kunder. Jutlander Bank er de seneste år vokset mere end dobbelt så hurtigt som gennemsnittet i gruppen af mellemstore pengeinstitutter, og ifølge tilsynet er det kun cirka hver tredje nye kunde i banken, der har "normal risiko".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs