FinansWatch

Deutsche Bank rapporterer mistænkelige skattetransaktioner

Deutsche Bank har rapporteret mistænkelige transaktioner til tyske skattemyndigheder.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Michael Probst

Transaktionerne kan have tilladt kunder at kræve udbytteskat tilbage på aktier, som de ikke ejer.

Det skriver Financial Times.

Problemet drejer sig om amerikanske depotbeviser, som bliver brugt af amerikanske investorer i stedet for at handle med fysiske udenlandske aktier. Normalt skal en bank, som udsteder depotbeviser, ligge inde med samme antal stamaktier og derved fjerne dem fra markedet.

Imidlertid er det dog muligt for bankerne at frigive depotbeviserne inden de modtager stamaktierne, hvis børsmægleren vil medvirker som modpart og gå med til nogle bestemte aftaleforhold.

"Modparten lover, at de ikke vil kræve udbytteskat på de aktier. Hvis de ikke lever op til det løfte, så er det muligt at der vil være to som kræver udbytteskat for samme aktie," siger nærtstående kilde til Financial Times.

Deutsche Banks interne undersøgelse fandt at flere end fem pct. af de tidlige udstedte depotbeviser mellem 2010 og 2015 kan være brugt til at misbrug af tysk udbytteskatterefusion.

Deutsche Bank håndterede ekstra 31 mia euro i Estland for Danske Bank

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs