FinansWatch

Minister er villig til at se på Rohdes forslag om at flytte hvidvaskindsats

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) tager godt imod forslag fra nationalbankdirektør Lars Rohde om at flytte bekæmpelsen af hvidvask ud i bankernes frontlinje, skriver Finans.

Rasmus Jarlov | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er positivt indstillet i forhold til et forslag fra nationalbankdirektør Lars Rohde at flytte forsvarslinjen i hvidvaskindsatsen ud i bankerne. Det skriver Finans.

Forleden på lobbyorganisationen Finans Danmarks årsmøde lancerede Lars Rohde en overordnet idé om at rykke forsvarslinjen, så den ligger langt før, det bliver nødvendigt for bankerne at indberette mistænkelige transaktioner til myndigheder. Det skyldes, at myndighederne i disse år bombarderes med indberetninger, som det er tvivlsomt, at de kan nå at følge op på.

Nationalbankdirektøren har ikke ønsket at uddybe forslaget over for Finans, men alligevel bliver den taget godt imod hos regeringen, der har indkaldt til nye hvidvaskdrøftelser i januar.

"Det lyder som en god idé, som det er værd at diskutere og undersøge nærmere. Jeg er meget åben for gode idéer til at styrke hvidvaskbekæmpelsen," siger Rasmus Jarlov til Finans.

Skandaler på dagsordenen ved finanslobbys årsmøde: "Vi er ulykkelige over omfanget af sager hos Danske Bank"

Nationalbanken holder fast i NEP-krav til realkreditten: Det bliver ikke særlig dyrt

Lars Rohde i spidsen for omfattende aktieudlån i "kreativ" konstruktion

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs