FinansWatch

Danske Bank-aktien steg kraftigt efter ny melding fra tilsynschef

Danske Banks aktie steg kraftigt efter melding fra Finanstilsynets direktør om, at bødestraf til banken kan blive mindre, end hvad banken selv har sat til side (Opdateret 17.50).

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Finanstilsynets anerkendelse af Danske Banks - forsinkede - reaktioner på hvidvasksagen bliver taget godt op af aktiemarkedet onsdag eftermiddag.

Straffen mod Danske Bank for den store hvidvasksag kan ende med at blive mildere, end hvad nogle frygter, siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, i et interview med Bloomberg News.

Det får Danske Banks aktie til at stige omkring 6 pct. til 140,65 kr. onsdag eftermiddag.

Danske Bank har afsat 2,7 mia. dollar, svarende til 17,8 mia. kr., i reserve til at kunne afbøde de stød, eventuelle bøder i kølvandet på hvidvaskskandalen i bankens estiske afdeling kan give.

Andre analytikere har gættet på større bødestørrelser, og banken er faldet med omkring seks gange så meget i børsværdi i løbet af 2016.

Men der er et par formildende omstændigheder i Danske Bank, der kan gøre bøden mindre, siger Jesper Berg til Bloomberg News. Det er blandt andet bankens samarbejde med myndighederne samt de massive ændringer i ledelseslaget.

"Det er noget, folk tager med i overvejelserne," siger Jesper Berg om udmålingen af bøder til Danske Bank.

Tilsyn: Bøde til Danske Bank kan blive mindre end bankens buffer

Danske Banks ledelsesimage falder markant i kølvandet på hvidvasksag 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs