FinansWatch

Stort islandsk fødevarefirma overvejer dansk børsnotering

En islandsk virksomhed med en værdi på mere end 15 mia. kr. kan næste år komme på børsen i København.

Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Islands største selskab, fødevareproducenten Marel, overvejer at blive børsnoteret i København. Det skriver Berlingske Business.

Selskabet, der ifølge avisen har en værdi på mere end 15 mia. kr., har valgt at lave en dobbeltnotering sammen med den nuværende på Island. Ifølge Berlingske skal det ske i enten London, Amsterdam eller i København.

Baggrunden for den dobbelte notering skyldes, at Marel ønsker at øge interessen for aktien.

"Vi har indsnævret vores fokus mod tre børser: Amsterdam, København og London. Fokuset er at dobbeltnotere aktierne på en af de børser sammen med vores nuværende notering på Island. Det er vores opfattelse at vejen mod en dobbeltnotering vil være den bedste måde at kombinere interesserne hos vores nuværende og kommende aktionærer," lyder det i en udtalelse fra selskabet.

Minibørs fejrer entré i Danmark: "Det svarer til at hente Zlatan til Danmark og få ham til at spille sammen med Christian Eriksen"

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs