Nationalbanken: Vækst hos mellemstore banker kan være usund

"Der kan være risiko, hvis man træder ind på nye markedsområde," lyder det fra chef i Nationalbanken, efter bankernes stresstest blev offentliggjort fredag morgen.
Foto: Niels Hougaard/POLOFOTO for FinansWatch
Foto: Niels Hougaard/POLOFOTO for FinansWatch
AF RITZAU FINANS

Det er sundt med konkurrence - også blandt bankerne. Men Nationalbanken holder øje med, om konkurrencen kommer til at gå ud over den risiko, som bankerne tager, når de låner penge ud.

En af årsagerne, til at det måske kan være tilfældet, er, at de mellemstore banker opruster og åbner filialer i områder, hvor der er vækst - og hvor konkurrencen om kunderne råder.

"Der kan være risiko, hvis man træder ind på nye markedsområder. Det giver så øget konkurrence - det er fint nok, men ikke hvis det går på lavere udlånsrenter," siger Peter Storgaard, der er chef for finansielle institutioner i Nationalbankens afdeling for Finansiel Stabilitet.

Fra slutningen af 2015 til midten af 2018 er de mellemstore bankers udlån steget i de større byer med 23 pct. og i vækstområder med 32 pct.

"Vi ser, at tendensen går på, at låneboniteten ikke har det så godt i de mellemstor banker som i de store banker," siger Peter Storgaard.

Vi er i en fase, hvor der bliver bygget risiko op i banksystemet. Privatkunder i de mellemstore banker er svagere end i de store banker," påpeger han.

 

/ritzau/FINANS

Nationalbanken: Grobund for at banker tager større chancer ved udlån 

Nationalbanken: Stresstest viser de største banker overholder krav 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også