Deutsche Bank faldt efter ransagning af hovedkvarter

Deustche Banks aktie faldt på børsen i Frankfurt, efter at banken torsdag fik sit hovedkvarter ransaget af myndighederne i forbindelse med en mistanke om hvidvask.
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Michael Probst
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Michael Probst
AF RITZAU FINANS

De europæiske aktier lå torsdag generelt i plus, men der var fald til den tyske storbank Deutsche Bank, der blev undersøgt af myndighederne i forbindelse med hvidvask-mistanke.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 steg med 0,3 pct. til 358,48.

Generelt var tendensen i landeindeksene også positiv med stigninger i de tre største indeks - DAX, FTSE 100 og CAC 40 - på op til 0,6 pct.

Deutsche Bank fik torsdag undersøgt sit hovedkvarter i Frankfurt samt andre afdelinger i en sag vedrørende hvidvask, skrev Bloomberg News. Ifølge nyhedsbureauet er to medarbejdere hos den tyske storbank blevet nævnt som mistænkte i sagen.

Omkring 170 personer, herunder anklagere og politibetjente, skal have været involveret i undersøgelsen. Deutsche Bank har endnu ikke ønsket at kommentere sagen, skriver Bloomberg News.

Mistanken om hvidvask i Deutsche Bank skal ifølge anklagerne stamme fra det store læk af papirer fra et advokatkontor i Panama - de såkaldte Panama Papers - idet de har indeholdt beviser, der kan tyde på, at Deutsche Bank har hjulpet kunder med at oprette udenlandske selskaber i skattely.

Deutsche Banks talsmand, Joerg Eigendorf, udtalte, at banken mener, man allerede har givet myndighederne alle relevante oplysninger i forbindelse med Panama Papers-sagen.

På børsen i Frankfurt reagerede Deutsche Bank-aktien ved at falde 3,5 pct. til 8,29 euro.

Ifølge Bloomberg News har hvidvaskundersøgelsen af Deutsche Bank ikke noget at gøre med Danske Banks hvidvasksag, som omhandler mulig hvidvask i bankens tidligere estiske afdeling. Danske Bank aktien faldt dog næsten lige så meget, da den satte sig med 3,2 pct. til 131,70 kr.

Deutsche Bank undersøges for hvidvask - aktiekursen falder

Whistleblower afslørede flere spillere i hvidvaskskandale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også