Ny undersøgelse: Her er den mest populære bank set med finansansattes øjne

En større dansk bank har skubbet Middelfart Sparekasse af tronen som den bank, der opfattes mest positivt blandt de ansatte i den finansielle sektor, viser en ny undersøgelse. Landbrugstung bank har det ringeste image blandt finansansatte.

Store banker og et godt image rimer for tiden ikke just på hinanden, men i år trodser Jyske Bank den tendens. Således kommer Silkeborg-banken ind på en førsteplads over de banker, som opfattes mest positivt som arbejdsplads blandt de ansatte i sektoren.

Det viser undersøgelsen Medarbejderimage 2018, der er foretaget af FinansWatch i samarbejde med analysevirksomheden Wilke. Undersøgelsen er baseret på omkring 3.400 besvarelser fra ansatte i finanssektoren, der har vurderet de største finansvirksomheder som arbejdspladser.

Bankerne er i undersøgelsen blevet vurderet af nuværende og tidligere ansatte samt af øvrige ansatte i sektoren, der angiver at kende noget til banken.

Sidste år var Middelfart Sparekasse nummer ét foran Ringkjøbing Landbobank og Jyske Bank, men i år er Middelfart Sparekasse røget ud af top tre, mens Ringkjøbing Landbobank igen slutter på en andenplads. Jyske Bank-boss Anders Dam kan ikke præcist sige, hvad der gør forskellen i år, men noterer:

"Jeg kan godt fornemme, at der er en rigtig god stemning på vores arbejdsplads i øjeblikket," udtaler han til FinansWatch.

(Artiklen fortsætter undergrafikken...)

På spørgsmålet om, hvordan bankens ledelse arbejder med at gøre Jyske Bank til en attraktiv arbejdsplads, fortæller Anders Dam, at man for to år siden lavede en stor tilfredshedsundersøgelse blandt medarbejderne, som man siden har arbejdet ud fra.

"På en række felter har vi efterfølgende kunnet gøre dagligdagen lettere gennem markante forbedringer af vores it-systemer. Vi har for eksempel lanceret et nyt boligværktøj, som har halveret produktionstiden samt strømlinet vores produktlinje, da vi gik over til Jyske Realkredit," udtaler Anders Dam.

Godt samarbejde med medarbejderforening

Han tilføjer, at man også har lavet automatisk kundeindskrivning. Det betyder, at kunderne nu selv kan hente information fra deres konti i andre pengeinstitutter via samarbejdet med Spiir.

"Vi har lanceret fire nye betalingsformer på 371 dage i form af Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay og Fit Bit Pay. Vi har lukket cirka 96 kasser over de senere år – det giver et forbedret arbejdsklima i vores afdelingsnet, at vi kun har to kasser tilbage. Og vi er gået i gang med at lave en digital relationsbank. Alle disse forbedringer tror jeg spiller ind positivt ind i medarbejdernes vurdering af deres arbejdsplads," fortsætter han.

Når Jyske Bank har foretaget tilpasninger og ændringer, er det ifølge Anders Dam desuden sket i "forbilledligt samarbejde" med Finansforbundets lokalafdeling, Jyske Bank Kreds.

I den anden ende af skalaen kommer Danske Andelskassers Bank, Banknordik og Vestjysk Bank ind på laveste placeringer i forhold til, hvordan bankerne opfattes blandt de ansatte i finanssektoren.

Historisk set har både Danske Andelskassers Bank og Vestjysk Bank været præget af store udfordringer med deres landbrugskunder, mens Banknordik helt generelt har haft et mindre godt image blandt bankkunder - ifølge bankens ledelse delvist på grund af den lave kendskabsgrad, der er til Banknordik i Danmark.

(Artiklen fortsætter undergrafikken...)

Undersøgelsen er en del af rapporten Medarbejderimage 2018, der udgives af FinansWatch i samarbejde med Wilke. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.

Læs gratis preview af rapporten her.

http://insight.finanswatch.dk/rapporter/2018/medarbejderimage/

Læs mere om FW Insight her.

http://insight.finanswatch.dk/faq/

Krisebanker går til bunds i ny imagemåling: Sløje tal smitter af på bankers omdømme som arbejdsplads 

Stor afstand mellem de tre største i imagemåling 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også