FinansWatch

Sparekasse går på børsen torsdag

Den Jyske Sparekasse bliver torsdag børsnoteret. Ser man på udviklingen hos de seneste banker, der gået på børsen, er de alle mindre værd i dag.

Foto: PR

Den Jyske Sparekasse går på børsen på torsdag. Men kursfesten for banken kan blive en kort fornøjelse, hvis man kigger på de seneste fire børsnoteringer af bankaktier.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Der er tale om Andelskassernes Bank, Jutlander Bank, Bank Nordik og Sparekassen Sjælland-Fyn, der alle er mindre værd i dag, end de var ved børsnoteringen.

Claus E. Petersen, der er administrerende direktør i Den Jyske Sparekasse, er godt klar over, at investorerne ikke viser overvældende interesse for lokalt baserede banker.

"Jeg ved godt, at langt de fleste lokalbankaktier handler på en kurs/indre værdi, der er væsentlig under 1. Men formålet er at lave så god en investeringscase som muligt," siger Claus E. Petersen til Børsen.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, siger til Børsen, at de historisk afvigende aktiekurser blandt andet handler om, at investeringer i lokale pengeinstitutter ikke nødvendigvis drejer sig om at få et afkast, men om sikringen af en lokal forankring.

Ifølge Claus E. Petersen er hovedformålet med børsnoteringen at give aktionærerne en mulighed for at sælge deres aktier. Tidligere har investorerne haft penge i banken i form af garantbeviser, der ikke har været til at sælge.

Først kom tørken: Nu truer ny udfordring for landbruget de danske banker

Småbanker savner tilbagemeldinger på indberetninger af hvidvask

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs