FinansWatch

Milliardsalg i Saxo Bank udløste honorarstrid med bestyrelsesdronning

Saxo Banks daværende bestyrelsesformand, Lone Fønss Schrøder, havde privatøkonomiske interesser på spil, da der skulle findes en ny ejer til medstifter Lars Seier Christensens aktier.

Lone Fønns Schrøder | Foto: CLAUS BJØRN LARSEN/Ritzau Scanpix

Da Saxo Bank-medstifter og milliardær Lars Seier Christensen sidste år besluttede at sælge sine aktier i banken til kinesiske Geely, udløste det en hidtil hemmeligholdt honorarstrid med Saxo Banks daværende bestyrelsesformand, Lone Fønss Schrøder.

Det skriver Finans.

Ifølge amerikanske retsdokumenter, som Finans har rekvireret, indgik Lone Fønss Schrøder - en af de højest placerede danskere i internationalt erhvervsliv - en fortrolig aftale med forretningspartneren Martin Hagedorn og investeringsbanken RFC Capital Partners (RFC) om at finde en køber til Lars Seier Christensens aktiepost.

Planen var at afkræve køberen et honorar, der ifølge Schrøder potentielt kunne løbe op i millioner af dollars, og som de tre parter i aftalen skulle dele imellem sig.

Men i stedet arbejdede Lone Fønns Schrøder ifølge RFC bag om ryggen på sine aftalepartnere på at sælge aktierne til Geely, og RFC valgte at indbringe sagen for en amerikansk voldgiftsret med krav om erstatning.

Lone Fønns Schrøder kalder beskyldningerne falske, og hun har sendt en erklæring til Finans via sin advokat, der fastslår, at sagen blev afgjort til hendes fordel. Der findes ingen offentligt tilgængelig afgørelse.

Lone Fønns om pludseligt exit fra Saxo Bank: "Ingen uenighed overhovedet. Slet, slet ikke"

Saxo Banks formand kæmper for ligeløn

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs