Fond vil overtage dårlige shippinglån fra tysk bank for milliarder

Fonden Cerberus er ifølge kilder, Reuters har talt med, i eksklusive forhandlinger med den tyske bank NordLB om at overtage dårlige shippinglån for 2,8 mia. dollars.
Foto: PR/NordLB
Foto: PR/NordLB

NordLB kan være tæt på et salg af dårlige udlån til shippinginustrien for omkring 2,8 mia. dollars, fortæller kilder tæt på processen til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har banken indledt eksklusive forhandlinger med fonden Cerberus, der også er blandt de nye ejere af den tyske shippingbank HSH Nordbank, som er i gang med at færdiggøre privatiseringen af banken.

Porteføljen med de dårlige shippinglån går under navnet 'Big Ben' og passer med bankens ambitioner om at have solgt fra og hanket op i balancen tidligt i december.

Mandag fik banken et endeligt bud på en anden portefølje til salg til en værdi af fire mia. euro. Her drejer det sig også om Cerberus, kapitalfonden Lone Star og hedgefonden Davidson Kempner, siger kilder til Reuters. Ingen af parterne har ønsket at kommentere historien.

I begyndelsen af november kom det frem, at Nord LB klarede sig dårligst af alle tyske pengeinstitutter i en stor stresstest af den europæiske finanssektor. Ifølge mediet NDR, er det netop dårlige shippinglån for milliarder af euro, som tynger banken og tærer på kapitalkravet i tilfælde af en krise.

Derfor forsøger banken også at komme af med næsten alle de dårlige shippinglån i år.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ShippingWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også