FinansWatch

Ministre siger nej til at forbyde aktieudlån

Trods pres fra flere partier afviser erhvervsministeren og skatteministeren at forbyde aktieudlån, som er centrum i skandalen om svindel med udbytteskat.

Rasmus Jarlov | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hos både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne mener man, at aktieudlån bør forbydes, efter netop denne metode har været central i sagen om massiv svindel med udbytteskat for milliarder på tværs af Europa. Men det er både erhvervsministeren og skatteministeren uenig i, skriver Børsen.

På et samråd onsdag om sagen om den australske storbank Macquaire, der menes at spille en stor rolle i skandalen om udbyttesvindlen, afviste både skatteminister Karsten Lauritzen (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) forslaget om et forbud.

"Det at låne aktier ud er ikke pr. definition noget skidt. Ved shorting investerer man i, at en aktie kommer til at falde. Det er der ikke noget galt i. Det er med til at prisfastsætte aktier korrekt, når der både er et pres opad og nedad," sagde erhvervsministeren.

Ifølge avisen understreger han dog, at hvis formålet alene er, at investorer vil have udbytteskat tilbage, som de ikke har betalt, skal det forhindres.

Nordea står uden forklaring om tidligere udbyttehandler via Nykredit

ATP-chef har glemt formål for mistænkelig udbyttefond fra tiden i Nordea

Skatteminister vil pippe offentligt om australsk storbank

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs