FinansWatch

Krav om fysisk adgang til datacentre besværliggør bankers cloud-sats

Bankerne skal ifølge reglerne have fysisk adgang til de datacentre, hvor bankernes data ligger, og det er med til at gøre bankernes cloud-sats besværligt. De store cloud-leverandører står langt stærkere end selv de største banker.

Mette Stürup, kontorchef i Finans Danmark. | Foto: Finans Danmark

Strikse regler, som finanssektorens brancheforening kalder "analoge", står i vejen for, at bankerne for alvor kan kaste sig ud i en digital satsning i clouden. Blandt andet siger reglerne, at man som bank skal kunne få adgang til det datacenter, som bankens data ligger på, men i praksis er det besværligt.

Sådan lyder det fra brancheforeningen Finans Danmark, der tirsdag på Relevent-konferencen Cloud Computing i den finansielle sektor, trak linierne op til, hvad der skal til, før bankerne for alvor kan gå ombord i et sats på den hastigt voksende brug af cloud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs